вівторок, 5 березня 2013 р.

Predictably Irrational

Ви бачили фільм "Містер Ніхто"?
Особисто я знав, що подивлюся його докінця ще до появи назви. Ну ок, Джаред Лето теж причетний, але фільм захопив мене першою сценою - демонстрацією "голуб’ячих забобонів".


І от Ден Аріелі, про якого я згадував у попередньому пості, зробив це із людьми. Ну, може не зовсім це, але його товстелезна книга Predictably Irrational показує, що люди нічим не інакші.
Дядько топче засади класичної економічної теорії в лиці раціональності людини під стягом свіжого (на момент проведення експериментів) бачення - точки зору behavioral econonomics, яка найдивнішим чином перекладається українською як економічна теорія і психологія.

Книга повна простих і абсолютно очікуваних висновків, зате їх підтверження експериментально, хоч і здається інколи триньканням часу, наштовхує на необхідні думки.
Насправді не обійшлося і без добрячого переліку ідей, які можна застосувати в реальному житті або похвалитися перед кимось ерудицією. Деякі із них можна глянути на відео, толку переписувати, якщо слухати набагато цікавіше?


Резюме: якщо вам сподобалося останнє відео, вам необхідно прочитати цю книгу. Або на крайняк послухати, подвійна вигода: вона начитана расово англійською мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар